•  Last Update: November 17, 2018 
  • EN
prima
pagina
articole presa
(old stuff)
articole
web
convertoare
de putere
pagini
vizitatori
pagini
prieteni (1)
pagini
prieteni (2)
proiecte
vechi
aparate
electrocasnice
circuite
cu relee
traduceri
(old stuff)
control
lumina
linkuri
tematice
contact
guestbook

atelier

audio

smps
echipamente
de sudare 1

auto-moto

iButton
sumar
(site-map)
actionari
electrice
surse
liniare
relee
de timp
echipamente
de sudare 2
control
temperatura
incarcatoare
de baterii
sectiune
premium
Invertorul de sudare "Lincoln Invertec V275-S"
"Lincoln Invertec V275-S" - welding inverter

Lincoln Invertec V275S

Aparatul este o sursa de curent constant pentru sudare MMA sau WIG. La o durata activa a ciclului de lucru de 35% poate livra 275A, la o tensiune de 31VDC.
In regim de lucru permanent (neintrerupt), adica o durata activa de 100% curentul de sudare este de 200A la o tensiune de 28VDC, conditii in care curentul absorbit din reteaua de alimentare monofazata de 220V-50Hz este de 32A, iar in cazul cand este alimentat cu tensiune trifazata de 3x380V/50Hz curentul absorbit este de 15A pe faza.
Pentru durata aciva uzuala de 35%, aparatul poate livra 250A sub o tensiune de arc de 30VDC, situatie in care absoarbe 42A din reteaua monofazata de 220V-50Hz si 20A pe faza daca se alimenteaza trifazat cu 3x380V/50Hz.
Am specificat doar doua din variantele posibile de alimentare valabile pentru retea electrica din Romania, insa exista posibilitatea alimentarii si cu alte tensiuni, monofazate sau trifazate, in plaja 208V-575V, detaliile fiind precizate in manualul de utilizare cu care este livrat fiecare aparat.

Wiring Diagram Code 10993.

Circuite de alimentare.Transformatorul auxiliar.

Indiferent de tensiunea de alimentare, monofazata sau trifazata, doua din firele prin care se alimenteaza la retea sunt aplicate unui transformator auxiliar care livreaza in secundar o tensiune de 18VAC. Infasurarea primara pe care se aplica tensiunea de la retea poate fi selectata de la panoul schimbator de tensiune (reconnect) prin intermediul unei conexiuni mobile cu papuc Faston.

Lincoln Invertec V275 - Schimbator de tensiune

Circuite de putere.
Placa de comutatie (Switch Board).
Lincoln Invertec V275-S Switch BoardIGBT Switch Board Schematic Diagram
IGBT Switch Board Schematic Diagram Lincoln Invertec V275-S


Protectii la subtensiune si supratensiune.

Protectii
Switch Board
Schematic Diagram
Pfrotections Switch Board Schematic Diagram Lincoln Invertec V275-S
Placa de comutatie (switch board) a aparatului include si circuite de protectie care monitorizeaza tensiunile de pe cele doua condensatoare electrolitice de filtraj. In situatiile cand aceste tensiuni sunt fie prea mari, fie prea mici, circuitul de putere se blocheaza si iesirea invertorului devine inactiva.
Mai exact, prin intermediul circuitelor de pe placa de control, circuitele de protectie de pe placa de comutatie impiedica aparitia tensiunii la iesirea aparatului cand exista oricare din cele trei conditii enumerate mai jos:
  1. Tensiunea pe perechea de condensatoare electrolitice depaseste 455VDC, din diverse motive: supratensiuni pe reteaua de alimentare, setari incorecte pe panoul schimbator de tensiune (reconnect), etc.
  2. Tensiunea pe un condensator este mai mica de 235VDC (de exemplu, la setari incorecte pe panoul schimbator de tensiune).
  3. Componente interne defecte
Pentru testarea echilibrarii tensiunilor pe condensatoarele de filtraj, aparatul se va alimenta la tensiuni de cel putin 380V, si se va seta corespunzator pe panoul schimbator de tensiune.
In functie de tensiunile alternative de intrare, aplicate din reteaua trifazata, tensiunile continue pe bornele condensatoarelor electrolitice de filtraj trebuie sa fie urmatoarele:
Tensiune aplicata la intrare Tensiune pe borne condensator
575VAC 406VDC
460VAC 325VDC
440VAC 311VDC
415VAC 293VDC
380VAC 269VDC
Circuite de comanda. PCB Control.
PCB Control - Lincoln Invertec V275-S
Circuite de iesire

Inapoi...
Valid XHTML 1.1 Enciclopedie de electronica Emil MATEI - Electronic Circuits Collection